top of page
ceramic-tile-mosaic-texture.jpeg
20230204_153739.jpg

Over Mij

Hallo en bedankt dat U een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Sonja Stamatova en heb 13 jaar ervaring als hairstyliste. Haar is mijn passie. Ik ben in 2010 begonnen en heb twee jaar allround kapster gestudeerd en stage gelopen. Na afloop was ik nog steeds niet tevreden en wou ik een stapje hoger gaan. Zo kwam ik uit op "The Basic Hairstylist" aan de B Academy. Die opleiding duurde een jaar, maar was erg intensief. Daar heb ik veel kleur- en knipmodellen gedaan en veel ervaring opgedaan. Ik merkte dat ik het ook steeds leuker ging vinden.

 

Na het behalen van mijn diploma heb ik besloten dat ik nog meer wilde leren en dat ik nog beter en creatiever wilde worden met kleuren. Daarom heb ik mijzelf drie dagen later ingeschreven voor "The Complete Hairstylist", de vervolgopleiding. Ik heb mijn laatste diploma in 2013 behaald. Ik hou ervan om mijn klanten en modellen nog mooier te maken dan ze al van zichzelf zijn. Het maakt niet uit of het gaat om knippen, kleuren of alleen het haar te stylen voor een fotoshoot. Iedereen voelt zich eenmaal een stuk zelfverzekerder als haar/zijn haar perfect zit. 

Wat zijn je sterke punten? 

Ik ben gespecialiseerd in diverse kleurtechnieken: Highlights, Balayage, Vivid colors en kleurcorrecties. Met kleuren let ik altijd op de haarkwaliteit. Daarbij wil ik het haar zo veel mogelijk beschermen en zo weinig mogelijk beschadigen tijdens een kleurbehandeling. Daarom werk ik sinds 7 jaar met Olaplex. Ook ben ik goed in het knippen en snijden op droog haar. Wat ik ook geweldig vind om te doen is glamour hair. Hierbij kan je denken aan de Hollywood sterren bij de Oscars uitreiking. Hairstyles met krullen die de hele avond perfect blijven zitten. 

 

Favoriete haarproducten? 

Shine Infusion van CHI werkt perfect voor wanneer je het haar gaat steil maken of gaat krullen. Het beschermt je haar tegen de hitte van de steil/krultang en geeft een prachtige glans. Ook vind ik Oil Reflections een geweldig product. Het is erg veelzijdig en werkt voor alles: je kan het op nat haar gebruiken voor het föhnen, maar ook op droog haar om het te stylen. Het voed je haar en beschermt het tegelijk ook tegen de hitte van de föhn. 

 

Wat zorgde ervoor dat je een hairstylist wilde worden?

Ik heb altijd al een passie gehad voor haar en vond het altijd leuk om met vriendinnen over haarproducten te praten. Ik hou ervan om klanten een goed gevoel te geven en ze nog mooier te maken.  

 

Wat advieseer je jouw nieuwe klanten?

Indien je twijfelt of de wenskleur die je zo graag wilt mogelijk is, is het beste om een afspraak met mij te maken voor een adviesgeprek. Dit kan je doen via Whatsapp (06 455 355 67). Zo kan ik in de salon naar jouw haar kijken en zien of de conditie van het haar gezond of beschadigd is en kunnen we samen bespreken wat haalbaar is. Indien je niet in de buurt van Alkmaar woont en niet ver kan rijden hiervoor, is het beste om een paar duidelijke haarfoto's te maken in daglicht (zonder flits) en deze naar mij te appen. In dat geval doen we dus het adviesgesprek vooraf via Whatsapp en boeken we later de datum voor het kleuren. Dit is ook het geval bij een kleurcorrectie. Een kleurcorrectie is nodig, wanneer er iets fout is gegaan met kleuren (bijvoorbeeld met zelf blonderen) en het haar vol is met blondeervlekken, oranje is en je wilde naar een koele blonde tint. Ik zou altijd mijn uiterste best doen om het resultaat te behalen en om het op te lossen. Voor before & after foto's van kleurcorrecties, kijk aub bij mijn portfolio.

bottom of page